APK keuring voor uw auto bij Hoorn Auto & Bandenservice

✔ Vakkundige monteurs die uw auto grondig nakijken en professioneel repareren.

✔ Overzicht in de te verwachten kosten. Wij nemen, indien gewenst, altijd contact met u op indien reparaties en/of onderhoud nodig is.

✔ Een herkeuring wordt gratis gedaan wanneer de voorgaande APK ook bij één van onze vestigingen is uitgevoerd.

 

De APK keuring

Bij de APK worden auto’s in Nederland jaarlijks gekeurd op een aantal punten die cruciaal zijn voor uw veiligheid en het milieu. Deze Algemene Periodieke Keuring voor uw auto wordt altijd uitgevoerd door een gecertificeerd APK-keurmeester. De volgende zaken worden onder andere gecontroleerd:
• Verkeersveiligheid: Remmen, velgophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie;
• Milieu: Uitlaatgassen
• Algemeen: Het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Wanneer moet de auto een APK keuring ondergaan?

Het werkt als volgt. Een auto moet voor het eerst gekeurd worden als deze vier jaar oud is, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens om het jaar. Dit schema wordt 4-2-2-1 genoemd en is geldig voor personenauto’s met een benzine- of elektromotor. Als de personenauto voorzien is van een diesel-, gas- of andere motor dan is het 3-1-1 schema van toepassing. Dus de eerste keer na drie jaar, vervolgens om het jaar.

Als de auto ouder is dan 30 jaar dan mag hij om het jaar gekeurd worden zes weken voordat de auto gekeurd moet worden. Als de auto van voor januari 1960 is dan hoeft die helemaal niet meer gekeurd te worden.

APK Vervaldatum

De RDW geeft de eigenaar twee maanden van tevoren (voor het verlopen van de APK datum) de mogelijkheid om de auto te keuren met behoud van de oorspronkelijke APK datum. Bijvoorbeeld: uw auto heeft als APK vervaldatum 15 december. Dan kunt u vanaf 15 oktober al een APK uit laten voeren. U maakt dan bijvoorbeeld een afspraak voor 18 oktober. Echter, de oorspronkelijke APK datum van 15 december voor de jaren daarop blijft gehandhaafd.
U kunt hier uw APK vervaldatum ook eenvoudig checken via onze website. 

Kosten APK keuring

De kosten voor een APK keuring kunt u snel en eenvoudig opvragen bij uw dichtstbijzijnde vestiging.
U kunt ook een offerte opvragen voor bijvoorbeeld een APK keuring met een onderhoudsbeurt. Ga naar offerteformulier.

Gratis APK keuring met een grote beurt

Voor een APK keuring inclusief een grote beurt bent u bij Hoorn Auto & Bandenservice aan het goede adres. Wij keuren zelfs uw auto gratis wanneer u een grote beurt laat uitvoeren. De prijs van een grote onderhoudsbeurt varieert per voertuigtype. Neem contact op met uw vestiging voor een vrijblijvende offerte.

© Copyright 2020 Hoorn Auto & Bandenservice