De kwaliteit van uw autobanden is belangrijk voor uw veiligheid.

✔ Uw autobanden zijn het enige contact met de weg. Wanneer de banden in goede conditie zijn heeft u een betere wegligging.

✔ De profieldiepte van uw banden zijn van essentieel belang voor een goede grip op de weg, in alle weersomstandigheden. De wettelijke minimale profieldiepte van uw autobanden is 1,6 mm.  Wij adviseren u echter de banden te laten vervangen bij 2 mm in verband met optimale veiligheid. In de winter raden wij aan om met minimaal 4 mm profieldiepte te rijden.

✔ De juiste bandenspanning is belangrijk voor de prestatie van de band. Met een te hoge of lage bandenspanning gebruikt uw auto meer brandstof en slijten ze sneller. Bovendien heeft u minder grip op de weg en wordt de kans op een klapband verhoogd.

Goede zomerbanden verhogen uw veiligheid

Wat zijn de voordelen van zomerbanden

✔ Bij temperaturen boven de 7 graden Celsius zorgen zomerbanden voor meer grip op de weg.

✔ Het verkort de remweg en heeft bovendien een betere wegligging.  Dit verhoogt de veiligheid van u en uw medeweggebruikers.

✔ Zomerbanden verbruiken bij de juiste temperatuur minder brandstof dan een winterband.  Het is dan wel belangrijk dat u met de juiste bandenspanning rijdt.

✔ De wettelijke minimale profieldiepte van zomerbanden bedraagt 1,6 mm. Profile Tyrecenter raadt echter aan om bij 2 mm over te gaan op vervanging.

Winterbanden – verhoog uw veiligheid op de weg

Wat zijn de voordelen van winterbanden?

U kunt het beste op winterbanden rijden bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. Het rubber van de band heeft dan namelijk de ideale samenstelling. Wat zijn de voordelen van winterbanden:
Winterbanden zijn van essentieel belang voor uw veiligheid.

Vanzelfsprekend is het effect nog sterker bij nat of besneeuwd wegdek.
✔ Betere wegligging. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt het rubber stugger. Dit bevordert de wegligging.

✔ Meer grip. Het profiel van winterbanden bevat zogenaamde ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek waardoor u meer grip heeft.
Kortere remweg dan bij zomerbanden. Dit geldt onder de 7 graden Celsius in alle weersomstandigheden.

✔ Door met winterbanden te rijden spaart u uw zomerbanden. Zo kunt u twee keer zo lang met uw zomerbanden doen.

Voordelen van all season banden -vier seizoenenbanden

– Goede prestaties bij alle weersomstandigheden

– Geen zomerband en winterbandenwissel

– Kenmerken en levensduur als zomerbanden en winterbanden

© Copyright 2020 Hoorn Auto & Bandenservice