Winterbanden

Wij zijn een van de toonaangevende autoreparatiewerkplaatsen die klanten in auto bedienen.
Alle monteurservices worden uitgevoerd door hooggekwalificeerde monteurs.

In welke omliggende landen zijn winterbanden verplicht? | Hoorn Auto- en Bandenservice

Veel Nederlanders gaan jaarlijks op wintersport in een van de Alpenlanden en het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels rondom winterbanden en sneeuwkettingen in omliggende landen. Bij Hoorn Auto- en Bandenservice begrijpen we het belang van veiligheid op de weg en daarom hebben we een overzicht samengesteld van de regels in verschillende landen.

Nederland
Op dit moment zijn winterbanden nog niet verplicht in Nederland, maar het is zeker aan te raden om bij winterse omstandigheden op winterbanden te rijden.

België
In België zijn winterbanden niet verplicht, maar in bepaalde delen van het land zoals de Belgische Ardennen en de Belgische Eiffel wordt het wel sterk aangeraden.

Duitsland
In Duitsland is het verplicht om winterbanden te hebben tijdens winterse omstandigheden en ruitensproeimiddel met antivries. Als je niet voldoet aan deze verplichtingen, riskeer je een boete van 40 euro en ben je (deels) aansprakelijk voor de schade bij een ongeluk.

Zwitserland
In Zwitserland zijn winterbanden niet verplicht, maar worden wel sterk aangeraden, vooral op bergwegen. Als je tijdens winterse omstandigheden betrokken raakt bij een ongeval terwijl je op zomerbanden rijdt, kun je (deels) aansprakelijk worden gesteld.

Italië
In Italië zijn winterbanden verplicht op sommige plaatsen, zoals de Aosta-vallei, van 15 oktober tot en met 30 april. Bij winters weer worden winterbanden vooral in het noorden van het land aangeraden.

Luxemburg
De regels rondom winterbanden in Luxemburg zijn vergelijkbaar met die in Duitsland. Winterbanden zijn verplicht bij winterse omstandigheden en worden aangeraden in de Luxemburgse Ardennen.

Oostenrijk
In Oostenrijk is een winteruitrusting verplicht tussen 1 november en 15 april, waar winterbanden een onderdeel van zijn. Als je geen winterbanden hebt of je banden hebben onvoldoende profiel, riskeer je een boete van 40 euro en bij een ongeval kan de boete oplopen tot maar liefst 5000 euro.

Bij Hoorn Auto- en Bandenservice helpen we je graag bij het kiezen van de juiste winterbanden voor jouw auto. Neem gerust contact met ons op voor advies of het maken van een afspraak.

Afspraak inplannen

Wil jij gebruik maken van een van de diensten van Hoorn Auto & Bandenservice? Plan dan een afspraak in via onze contactgegevens of formulier.

Doctor C.J.K. van Aalstweg 13
1625 NV Hoorn

Mail: info@hoornautoservice.nl

Tel: 022 978 56 20

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeursdatum

Wat klanten over ons zeggen

Nick Luiten
Nick Luiten
25/04/2023
Yassin en zijn mannen zijn toppers! Gewoon lekker normaal doen. Goed werk leveren.
Michal Jez
Michal Jez
10/04/2023
👊
Sharona Vandana
Sharona Vandana
07/04/2023
Hier hebben de toppers de kap onder auto weer netjes vastgezet nadat deze over de grond heen sleurde en was zeer zeker tevreden over de service! Is voor terugkoming vatbaar!
jolanda valk
jolanda valk
28/03/2023
Super fijn geholpen , alles netjes uitgevoerd tegen redelijke prijzen. Ik was al tijden opzoek naar een garage die met mij meedenkt , en dat doen ze . Ik heb eindelijk weer wat vertrouwen in een garage. Ik beveel deze dan ook zeker aan . Groetjes jolanda
murat gemici
murat gemici
09/03/2023
Top jongens eerlijke garage
Sandra Van der ven
Sandra Van der ven
08/03/2023
Super service altijd goed geholpen en niet duur
ineke de Wit
ineke de Wit
08/03/2023
Geweldige garage gelijk goed geholpen ik kan er altijd gelijk terecht en eerlijke hartelijke jongens
Kevser Elbay
Kevser Elbay
01/03/2023
Via de reguliere mond tot mond reclame in contact gekomen met de autogarage tijdens de onderhoud super op de hoogte gehouden. En de auto is weer tip top in orde gemaakt voor een redelijk bedrag, geen verrassingen of onduidelijkheden. En een super enthousiast team waar je je nog ouderwets klant voelt! Kortom, dank jullie wel en fijn dat ik hier een vertrouwd adres aan heb. Super tevreden.